Sepet

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Plaj Giyimde Kaçınmanız Gereken Noktalar

Plaj Giyimde Kaçınmanız Gereken Noktalar

Plaj kombinlerinizi ayarlarken plajda daha rahat ve şık hissetmek adına kimi zaman belli noktalardan kaçınmanız gerekebilir. Esasen bu durum yalnızca plaj giyimine özgü değil, günlük giyim, iş giyimi vs. giyim dünyasının birçok farklı alanında karşımıza çıkabiliyor.  Örneğin kişi hava durumuna uygun olamayacak bir kombin yapıyor veyahut da kıyafetlerini yanlış bedende seçiyor. Bu örnekleri oldukça çoğaltabiliriz aslında. Ancak biz burada konumuzu sınırlayacak ve işin plaj giyimi kısmına yöneleceğiz. Bahsi geçen rahatsız edici durumlardan kaçınmak ve plajlarda her daim içerisinde rahat ve mutlu hissedeceğiniz görünümler yaratmak isterseniz okumaya devam edebilirsiniz… 

Aşırılık Plajda Rahatsız Hissetmenize Yol Açabilir! 

Plajlara giderken daha sade ve naturel bir bakış açısıyla kombinlerinizi oluşturmak vereceğiniz en doğru kararlardan birisi olabilir. Zira plajlarda doğanın etkileriyle; örneğin yakıcı güneş, tuzlu deniz suyu ve kumlarla oldukça haşır neşir olduğumuzdan kombinlerinizde aşırılığa kaçmak gününüzü olumsuz anlamda etkileyebilir. Örneğin gereğinden fazla makyaj yaptığınızda her ne kadar kullandığınız malzemeler suya dayanıklı olsa da bir noktada güneş ve suyun yan etkilerine daha fazla dayanamayıp, istenmeyen görüntüler ortaya çıkartabilir. Bundan ötürü güneş koruyuculuğu yüksek ve mümkün olduğunca hafif ürünler kullanmak gerekebilir. Ayrıca yine bir diğer aşırılık konusu olan fazla aksesuar kullanmak da plaj aktivitelerinizde sizi rahatsız hissettirebilir. Özellikle de plajlarda sportif faaliyetler yapmaktan hoşlanan birisiyseniz her biri fazla büyük parçalar olmak üzere uzun zincir kolyeler, taşlı yüzükler ya da şal vb. ürünler hareket alanınızı kısıtlayabilir. Makyaj ve aksesuar kullanımını minimalize ederek plajlarda daha rahat edebilirsiniz. 

Deniz Suyuna Dayanıksız Ürünler

Deniz suyu yapısı itibari ile çeşitli eşyalarımıza zarar verebilir. Bundan ötürü plaja giderken deniz suyuna mümkün olduğunca dayanıklı ürünler kullanmamızda yarar var. Örneğin güneş kreminiz ve makyaj ürünleriniz suya da dayanıklı olmalı. Özellikle de güneş kremi özelinde suya dayanıklı bile olsa sık sık yenilemek çok daha doğru bir seçim olabilir. Takılar ise  eğer iyi materyallerden yapılmadılarsa inanılmaz çabuk bir şekilde kararıp paslanabilirler.  Ya da suda çözünen bir doğal taşla denize girerseniz, bu çok sevdiğiniz takınızın sonu olabilir. Bundan ötürü suya dayanıklı takılar tercih edebilir, sevgilinizin ya da çok sevdiğiniz bir başkasının hediyesi olabilecek kıymetli aksesuarlarınızı doğanın olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz. 

Kumaş Kalitesi Son Derece Önemli!

Deniz suyuna dayanıklılık konusundan bahsetmişken plaj kıyafetlerinizin kumaşlarına yer vermeden olmaz. Esasen yalnızca plaj kıyafetleriniz için değil her kıyafetiniz için geçerli bir kural olsa da plaj kıyafetleriniz açısından çok daha önemli bir konu bu. Zira yanlış kumaş seçimi suda batmanıza sebep olabilir ya da tuzlu deniz suyundan kolayca aşınabilir, kötü görünümlere sebep olabilir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için kalitesine güvendiğiniz markaları tercih edebilirsiniz, kumaş içeriğini okuyabilirsiniz ya da kullanıcı yorumlarını dikkate  alabilirsiniz. 

Plaj Kıyafetleriniz Bedeninizle Uyumlu Olmalı

Kıyafetleriniz her daim beden ölçüleriniz ile uyum göstermesi gereken ürünlerdir. Aksi taktirde üzerinizde fazla bol ya da fazla dar duran, istemediğiniz görüntülere yol açan kombinler ortaya çıkabilir. Unutmayın, yanlış bedende seçilmiş bir kıyafet ne kadar kaliteli ve şık olursa olsun istediğiniz etkiyi veremez. Bu durum özellikle de plaj kombinleri söz konusu olduğunda daha da fazla önem arz ediyor. Zira plaj kıyafetleri vücudunuzun büyük kısımlarını açıkta bırakan formlara sahipler ve fazla dar ya da fazla bol durduklarında, gündelik kıyafetlerden daha kolay anlaşılabiliyor ve ortaya istenmeyen görüntüler çıkabiliyor. Bundan ötürü plaj kıyafetlerinizi; mayo, bikini, kimono ya da plaj elbiselerinizi bedeninize uygun seçerek, tam da o istediğiniz şık ve asil görünümleri yaratabilirsiniz. 

Uyumsuz Bikini Parçalarını Bir Arada Kullanırken Dikkatli Olun!

Bikiniler geçmişten beri plaj giyiminin en popüler parçaları arasında yerlerini koruyorlar ve tahtlarını da başka hiçbir ürüne kaptıracağa benzemiyorlar. Dolayısıyla plaj giyimi açısından oldukça önemli olan bu parçaları kombinlerken dikkatli olursanız daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin kişi bazen aynı bikiniyi giymekten sıkılabiliyor ve bir bikininin altı ile başka bir bikininin üstünü bir arada giyiyor. Bu, eğer bikini parçaları tarz ve kesim olarak birbiriyle uyumlu ise oldukça şık ve yenilikçi olabilecek bir seçim. Ancak söz konusu uyum yok ise oldukça yanlış bir seçime dönüşebilir. Bunun önüne geçmek adına bikinilerinizi satın alırken birbirleriyle uyum sağlayabilecek, nötr ton ve sade kesimlere sahip modelleri tercih edebilir, hepsini rahatça bir arada kullanabilirsiniz. 

Doğru Ürünleri Seçerek Keyifli Bir Yaz Tatiline Merhaba Diyebilirsiniz!

Tüm yılın yorgunluğunu atacağımız, müthiş bir tatil geçirmek hepimizin hakkı ve zaten kısıtlı olan bu tatil zamanlarımızı olumsuz etkileyecek şeyler olmasını hiçbirimiz istemeyiz. Dolayısıyla bu gibi tatil zamanlarında doğru bir plan program yapmak; giyeceğiniz kıyafetlerden kullanacağınız aksesuarlarla kadar her şeyi düzgünce ayarlamak, yaşamak istemediğiniz olumsuz durumların önüne geçecek yegane hamle olabilir. Bu seçimleri doğru yapabilmek ve gözden kaçırabileceğiniz noktaların önüne geçebilmek adına özenle hazırlanan önerilerimizden faydalanabilir, çok daha fazlası için takipte kalabilirsiniz…

Önceki