Sepet

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Plaj Stiliniz Kişiliğiniz Hakkında Neler Söylüyor?

Plaj Stiliniz Kişiliğiniz Hakkında Neler Söylüyor?

Stiliniz, kıyafetleriniz karşı tarafa sizin hakkınızda birçok şey anlatır, kişiliğinizin bir aynasıdır. Plaj kıyafetleri özelinde bakarsak ise benzer şekilde giydiğiniz herhangi bir mayo ya da bikininin, ayağınızdaki plaj terliğinin ya da pareonuzun sizden bir parça taşıması, kişiliğiniz hakkında karşı tarafa bir takım bilgiler vermesi son derece olağandır. Elbette yalnızca kıyafetlere bakılarak bir kişilik analizi yapmak eksik kalabilir ancak başlangıç noktası teşkil edebilir. Zira insanlar çoğunlukla zevkleri doğrultusunda kombin yaparlar ve bu zevkler de o kişiliğin bir parçasını oluşturur. Gündelik hayatta ya da tatilde, kombin yapılması gereken hemen her yerde bu etkileri görebilirsiniz. Bu bağlamda bir plajdaki kalabalığa baktığınızda yüzlerce farklı kişilik özelliklerinin oluşturduğu bir deniz de görebilirsiniz. Bu tarz ipuçları yakalamak size karşı tarafla olan iletişiminiz noktasında da yardımcı olabilir. Plaj giyiminde hangi kıyafet neyi, hangi aksesuar neyi işaret eder öğrenmek için alt bölümleri okumaya devam edebilir, modaya dair farklı bir bakış açısı elde edebilirsiniz.

Plaj Giyimde Renk Seçimi Oldukça Kritik!

Plaj kıyafetlerinde ya da başka herhangi bir çatı altında olan kıyafetlerde bakacağınız ilk şeylerden biri renkler olursa karşı tarafa dair önemli şeyler öğrenebilirsiniz. Örneğin plaj elbiselerinde, mayo, mayokini ya da bikinilerinde son derece canlı, parlak, neon ya da metalik renkleri kullananlar enerjik ve dinamik kişiliklerini dışarı vurmaktan hoşlanan, dışa dönük, heyecanlı kimselerdir. Aksine koyu renkler ise daha dingin ve gizemli, içe dönük olmaktan hoşlanan, daha sert, resmi kişilikleri temsil etmektedir. Pastel tonlara gelirsek bu renkleri tercih edenlerin huzur ve sakinlikten hoşlanan, yumuşak huylu, dinginliği, şezlongda uzanıp sakince kitabını okuyarak okyanusun terapi unsuru sesini dinlemekten keyif alan kimseler olduğunu söyleyebiliriz.

Desenli Ya Da Düz Mayolar: Desenler Bize Çok Şey Anlatırlar 

Plaj kıyafetlerinde tıpkı renkler gibi desen tercihleri de karşı tarafa birçok bilgi verir, esasen desen kullanımının yoğunluğu kombinleriniz için önemli bir etkendir.  Örneğin geometrik desenlerle süslenmiş bir bikini giyen kimsenin daha düzenli olmaktan hoşlanan, sistematikliği, disiplinliliği seven, belki de sayısal zekası yüksek biri olduğu söylenebilir. Ya da çiçek, yaprak, ağaç ve hayvan desenlerine sahip mayo modelleri tercih eden birisinin doğadan hoşlanan, ormanları ve yeşillikleri seven çevreye duyarlı bir kimse olduğu düşünülebilir. Desen kullanılmaması ise daha sade ve minimal görünümlerden hoşlanıldığını; karışıklıktan, gösterişten ve kalabalıktan uzak durmaya çalışıldığını işaret eder.

Plaj Kombinlerinde Vintage, Cesur ya da Sportif Stillerle Kişiliğinizi Yansıtın!

Plaj kombinlerinde onlarca farklı temada kıyafet seçilebilir. Burada hepsine değinemeyecek olsak da başlıca birkaç noktadan bahsedeceğiz. Örneğin vintage temalı kıyafetler son yıllarda gerek plajlarda gerekse de sokak modasında sıklıkla tercih edilir oldular. Bu tarz eskiyi temel alan görünümler bize kişinin nostaljiden hoşlanan, sürdürülebilirliği destekleyen bir yapıda olduğunu söyleyebilir. Ya da iddialı, seksi ve feminen çizgilere sahip plaj kıyafetlerini ele alalım: Derin kesim ve ip askılı bikini modellerini tercih eden birisi feminen tarafı baskın, albenisi yüksek ve cesur görünümlerden hoşlanıyor demektir. Bedeniyle barışmış ve onu cesurca sergilemekten korkmayan kişilerin tercihi olan cesur plaj kıyafetleri lider ruhlu ve atılgan insanların ilk tercihleridir. Sportif modelleri ise dinamizmden, aktif olmaktan haz alan, sporcu kişilerin üzerinde görebilirsiniz. Sportif plaj kıyafetleri arasında sıkça tercih edilen elastik mayolar vücudu saran formları, her türlü aktiviteye karşı dayanıklı kumaşları ve enerjik görünümleri dolayısıyla spor yapmaktan hoşlanan, enerjik yönlerini dışa vuran, maceraperest ve hareketli kişilerin başlıca tercihleri arasındadır.

Plaj Stilinde Aksesuarlarını Eksik Etmeyenler

Plaj stilini destekleyici aksesuarlar dışarıya yansıtılmak istenen özellikleri pekiştirmeye, güçlü bir imaj yaratmaya yardımcı olurlar. Nokta atışı aksesuarlarla desteklenmiş plaj kombinleri ile kişiliğinizi bir ayna gibi yansıtabilir, insanlara kendinizi daha kolay  yoldan anlatabilirsiniz. Örneğin plaj kombininin üzerine gösterişli aksesuarlar, mesela üst üste bir sürü zincir kolye ya da dev güneş gözlükleri takan bir kişinin ilgi çekmeyi ve hareketli görünümleri sevdiğini, şıkır şıkır temalardan hoşlandığını söyleyebiliriz. Böyle kişiler daha hareketli ve canlı, dışa dönük, modayı sıkı sıkıya takip eden bir yapıda olabilirler. İnce bir künye ya da basit bir alyans gibi daha minimal ve sade aksesuar kullananların ise göz yormayan, sakin görünümlerden hoşlandıkları düşünülebilir. Bu kimseler moda trendlerini günü gününe takip etmek yerine kişisel zevklerine daha bağlı kalabilirler.

Kıyafetleriniz Kişiliğinizi Yansıtırlar!

Kıyafet seçimi göründüğünden çok daha fazlasıdır. Bu sizin kimi zaman üzerinizde yer alan bir mottoyla, kimi zaman bir film karakteriyle kimi zaman da yalnızca renkle, tasarımla dünyaya verdiğiniz bir işaret, bir mesajdır. Bu duruma böyle bir pencereden bakarsanız kendinizi dışarıya çok daha rahat ifade edebilir, kişisel ilişkilerinizi güçlendirmek ve sağlıklı bir iletişim kurmak adına önemli bir adım atabilirsiniz. Mayonuz, bikininiz ya da plaj eşyalarını koyduğunuz plaj çantanız sizin hakkınızda tahmininizden çok daha fazla şey anlatırlar. Misal plaj çantasını oldukça büyük tercih etmiş bir kimsenin detaycı, titiz, kontrolcü, yanına gerekebilecek her türlü malzemeyi almayı seven bir kişilikte olduğu düşünülebilir. Bu örnekler üst başlıklarda da yer aldığı üzere çoğaltılabilir. Tırnağınıza sürdüğünüz oje, kolyenizin ucunda yer alan minik tılsım bile birer simgedir ve bu simgeler anlam dünyamızı oluştururlar. Plaj giyiminize ve genel olarak tüm giyim serüveninize bu bağlamda bakarak kendinizi ifade etmenin yeni bir yolunu bulabilir, modanın görünenden çok daha fazlası olduğunu deneyimleyebilirsiniz.

Önceki
Sonraki